Geluid

DacMagic 100 kwart goedkoper

Het is ons op de redactie het afgelopen jaar zeker opgevallen: er is een enorme toename in het aanbod DAC's met USB. Cambridge Audio reageert op het fenomeen door hun populaire DacMagic 100 honderd euro goedkoper te maken.

De DacMagic 100 is een interessante DAC die inputs aanvaardt tot 24 bit/192 KHz, vanaf een pc (via asynchrone USB) of een andere bron (via de ene optisch ingang of een va nde twee S/P DIF-aansluitingen). Het kan ook gecombineerd worden met de iD100-dock voor iPods of iPhones met een dertigpolige aansluiting. De omzetting van digitaal naar analoge output wordt verzorgd door een enkele Wolfson WM8740-chip.

Door de prijsverlaging komt de DacMagic 100 uit op 249 euro, wat het competitiever maakt met een nieuwe lichting DAC's, zoals de Meridian Explorer. Het vergroot ook de kloof met de Cambridge Audio DacMagic+, een toestel dat je kan beschouwen als de grote broer van de DacMagic 100 en die meestal rond de 549 euro zweeft.

De plus-editie onderscheidt zich onder meer door meer inputs en een dubbele Wolfson WM8740-opstelling. Het bevat ook een voorversterker en volumeregeling.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.