Redactie

CSI

Nooit hadden we durven voorspellen dat Ted Danson – jawel, die malle Sam uit Cheers – nog de reddende engel zou worden van het stilaan bejaarde CSI. Maar nu de twaalfde jaargang naar zijn midseason-dubbelaar loopt, moeten vriend en vijand van de serie ons toch stilaan gelijk geven: er waait een nieuwe wind door het Las Vegas van Crime Scene Investigation, en hij heet Ted Danson.

Dansons personage D.B. Russell neemt de plaats in van Ray Langston, het personage waarmee Laurence Fishburne krap twee seizoenen geleden voormalige dragende kracht William Petersen moest doen vergeten. Dat was op zich erg goed gelukt, maar nu ook ome Laurence na twee seizoenen geen zin meer had zaten de producers weer met hetzelfde probleem opgezadeld. We hebben dit echter al eerder gezien in series als Criminal Minds, waarin eveneens hoofdrolspeler Mandy Patinkin werd vervangen nadat de reeks allang vaste voet had gevonden, en ook daar kwam het goed.

In deze twaalfde episode van de twaalfde jaargang treffen we Russell in serieuze nesten aan: hij is, samen met CSI-collega Catherine Willows (Marg Helgenberger), op de vlucht voor een bende huurmoordenaars, en nu moeten ze zich verschansen op de ene plaats waar ze toch nog veilig hopen te zijn: het forensisch lab van de LVPD.

Donderdag 4 april op VIER om 23u05

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.