Redactie

Angel Heart

Alan Parker was zo'n regisseur die zelf zei dat hij alle genres eens wou hebben uitgeprobeerd, en mocht er met Angel Heart (1987) twee afstrepen: een detectivethriller en een bovennatuurlijke horrorprent. (Ja, we zeggen wàs: sinds The Life of David Gale, tien jaar geleden, heeft de excentrieke Brit geen enkele film meer gedraaid.)

De kracht van Angel Heart is dat de film je rustig van het ene genre naar het andere loodst, tot je de gebeurtenissen eventjes moet ondergaan zonder ze te snappen, en – als ware het een echte nachtmerrie – pas naderhand bij machte bent om alles een verklaring te geven.

Ondertussen geef je je gewoon over aan de betoverende kracht die van deze prent uitgaat, en die de capriolen van Harry Angel (Mickey Rourke) volgt, een New Yorkse privédetective die wordt ingehuurd door de mysterieze Louis Cyphre (Robert De Niro) om een nog mysterieuzer sujet te vinden. Een spoor van doodgelopen paden en verse lijken brengt hem uiteindelijk naar New Orleans, waar de miserie pas echt begint.

Angel Heart was een van de betere films uit het palmares van Alan Parker, en die van Harry Angel was zonder enige twijfel de beste die Mickey Rourke ooit heeft neergezet. Voordat hij aan zijn parcours van foute keuzes begon.

Vrijdag 5 april op Eén om 23u25

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.