Redactie

Weeds

Toen Weeds enkele jaren geleden op VijfTV liep keken we er niet naar om. Maar op Acht is 'ie gewoon wél goed. Context!

De dood van de echtgenoot van huisvrouw Nancy Botwin (Mary Louise Parker) dreigt een einde te maken aan haar upper middle class-levensstijl. Dus moet ze een alternatieve inkomstenbron zoeken die het gederfde loon van wijlen haar echtgenoot kan compenseren. En ze vindt dat in het verhandelen van rookbare onkruiden.

De verkoop van wiet als middel om haar plaats in een conservatief milieu te behouden: het is een contrast dat werkt. Weeds is in de Verenigde Staten ondertussen al – met acht seizoenen op de teller – afgelopen, en hoofdactrice Parker won halfweg een Golden Globe-onderscheiding voor haar rol. Maar het zwaartepunt, het element dat de serie zijn dragende kracht geeft, is de ondersteunende cast. Die telt een aantal inhalige, kleingeestige en pertinent onleuke personages die met een toeter tussen hun lippen ineens wél sympathiek zijn. Alsof je terug in het middelbaar zit.

We zitten vandaag tegen het einde van seizoen twee, maar Weeds is een soort reeks die je – als je een beetje oplet tijdens de recap sequence aan het begin van iedere episode – snel mee heeft. Wel erbij blijven, want Acht gooit de reeks er in dagelijkse double bills door, en de seizoenen duren maar twaalf afleveringen.

Dinsdag 2 april op Acht om 23u55

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.