Mobile

BMW’s krijgen ingebouwde muziekstreaming

BMW en de Spotify-concurrent rara gaan de muziekdienst beschikbaar maken op quasi elk model van BMW. Bestuurders selecteren muziek via het dashboard en downloaden liedjes over het mobiele netwerk naar de harde schijf in de auto. 

Je kan via ConnectedDrive van andere diensten gebruikmaken, zoals AUPEO of Deezer, maar dan draaien de apps in kwestie op een iPhone en worden ze gespiegeld op de headunit. Bij rara is een tablet of smartphone niet vereist, en dat is een first voor Europa glunderen beide bedrijven.

Rara was aanvankelijk sinds de zomer enkel als betalende optie beschikbaar op de BMW 5-reeks, maar het Beierse merk wil streaming muziek nu ook aanbieden op alle andere BMW-modellen.

De rara-optie koste officieel 390 euro, maar het is onduidelijk of dat prijskaartje behouden blijft. Het bedrag is in elk geval vrij hoog voor een jaarabonnement op een streamingdienst. Bij diensten als Spotify, Music Unlimited en Deezer kom je eerder uit op circa 120 euro.

Het probleem met muziekstreaming zit hem bij de kosten als je met de BMW over een grens tuft. Hier ligt meteen de verklaring van de meerprijs van de rara-optie bij BMW. De kostprijs omvat immers ook de verbindingskosten voor de sim-kaart die in het dashboard is ingebouwd.

Ook ongelimiteerde roamingkosten zijn gedekt, valt op te maken uit de aankondiging van BMW. Althans in deelnemende landen Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigde Koninkrijk. Het is ook in die landen dat de rara-optie beschikbaar is, België en anderen lijken (voorlopig) uit de boot te vallen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.