Redactie

BBC lanceert vijf gratis HD-kanalen

Vanaf 10 december zijn er vijf nieuwe BBC-zenders in HD-kwaliteit te ontvangen. Ze zijn gratis te bekijken, maar Belgen en Nederlanders die ze willen meepikken, moeten investeren in een satellietontvanger.

De BBC maakt stelselmatig zijn zenders beschikbaar in HD-kwaliteit. In 2010 begon de Britse staatzender met BBC One, daarna gevolg door regionale versies van die zender en BBC Two. Vanaf vandaag komt daar BBC Three HD, BBC Four HD, BBC News HD en de kinderzenders CBeebies HD en CBBC HD bij.

In principe zijn de zenders voorbehouden aan kijkers in Groot-Britannië. Gelukkig kijken heel wat Britten via de satelliet, waardoor de vijf nieuwe HD-zenders bij ons via de Astra 2F-satelliet te ontvangen zijn. De nieuwe zenders zullen zelfs op termijn wellicht niet beschikbaar zijn via bekabelde tv-aanbieders, zoals Telenet in België of Ziggo in Nederland.

Er is ook goed nieuws voor mensen die de Britse iPlayer via een hack aan de praat hebben gekregen, bijvoorbeeld op bepaalde smart-tv's. De vijf zenders zullen via deze weg ook in HD-kwaliteit beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.