Geluid

Beste USB-DAC: Meridian Explorer

Computers zijn ideaal voor het opslaan van je favoriete muziek, maar ze zijn niet ontworpen met hifi in het achterhoofd. De draagbare Explorer DAC van Meridian overbrugt deze kloof door audiobestanden tot 24 bit/192 kHz toegankelijk te maken via de USB-aansluiting op de computer en deze bestanden om te zetten in prachtige stereomuziek.

De Explorer wordt direct gevoed via de USB-hub, zodat batterijen of externe voeding overbodig zijn. Hij bevat drie leds die een indicatie geven van de sampling rate van het audiobestand en biedt twee 3,5 mm-aansluitingen.

De ene combineert een lijnuitgang met een optische digitale aansluiting, terwijl de andere een speciaal ontworpen hoofdtelefoonaansluiting met geïntegreerde analoge volumeregelaar is. Het zeer natuurlijke en transparante klankbeeld van de Explorer is net zo geavanceerd als de aluminium behuizing stijlvol is, waarmee de Explorer een vleugje van het goede leven naar je notebook brengt.

Dit product werd bekroond met een Audio/HT Panel EISA Award 2013-2014. Klik hier voor een overzicht van alle EISA-awards. FWD Magazine is lid van de EISA.

Lees hier onze review van de Meridian Explorer DAC.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.