Geluid

Universal-albums beschikbaar in studiokwaliteit

Een honderdtal klassieke albums van Universal Records wordt nu aangeboden als ‘hi res’ downloads. Onder andere albums van Coltrane, Steely Dan en Tom Petty zijn beschikbaar in 24 bit 96 kHz.

De muziek is te koop via de website van Linn Records. In 2007 werd daar begonnen met de verkoop van albums in zeer hoge kwaliteit. De deal met Universal verruimt hun catalogus aanzienlijk en brengt het totaal op circa 400 albums in 'hi-res' formaat.

Met hun audiofiele aanbod pikt Linn Records in op de toenemende interesse in downloadbare digitale muziek dat op geen enkele manier moet onderdoen voor een studiomaster. Het is vanuit diezelfde interesse dat oerrocker Neil Young naar het verluidt aan een nieuw audioformaat werkt.

Onder de noemer ‘studio masters’ kan je bij Linn voor circa 21-22 euro muziek aanschaffen in FLAC- of WMV-formaat aan 24-bit 96 kHZ. Dat kost ongeveer het dubbele van de albums die in cd-kwaliteit worden aangeboden, eveneens in lossless-formaten. Wie voor de MP3-uitvoering aan 320 kbit kiest, betaalt doorgaans 9 euro.

Bij het werk dat wordt aangeboden uit Universal-stal is er muziek uit allerlei genres te vinden. Zo zijn er klassieke opnames van Herbert von Karajan met de Berliner Philharmoniker en Benjamin Britten uitgevoerd door de Orchestra of the Royal Opera House, maar ook jazzalbums van John Coltrane in de aanbieding.  Ook meer hedendaagse albums worden aan de catalogus toegevoegd. Zo staan albums van Bob Marley ook op het programma.

Als de naam ‘Linn’ je bekend voorkomt, dan is dat inderdaad niet vreemd. Linn Records is een onderdeel van de Linn Products-groep, dat highend draaitafels op de markt brengt. De platenmaatschappij heeft eigen artiesten in huis, maar verkoopt via zijn webshop eveneens muziek van andere partijen. Universal Records is daar de recentste toevoeging aan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.