Beeld

Sony lanceert Blu-ray-speler met 4K-upscaling


Met de BDP-S790 brengt Sony een opvallende Blu-ray-speler op de markt. En met opvallend doelen we dan eerder op de technologische vernieuwingen die deze speler met zich meebrengt dan op het design. 

De meest opvallende eigenschap is de nieuwe scaler, die content kan omzetten naar 4K-resolutie (4.096 bij 2.160 pixels). Héél veel beeldpunten dus, maar liefst vier keer meer dan bij een klassiek Full HD-beeld (1.920 bij 1.080 pixels). 4K wordt dan ook beschouwd als dé opvolger van Full HD, en wordt ook weleens aangeduid als 'Quad Full HD'.

Natuurlijk zal je op een 'gewoon' Full HD-scherm niets merken van de 4K-upscaling, maar met een nieuwe lichting 4K-televisies in de pijplijn is het alleszins wel een geruststellende gedachte dat de speler future-proof is op dat vlak. 

Dual-core
Een andere opvallende eigenschap van de BDP-S790 is de dual-core processor onder de motorkap, een vernieuwing die we ook bij heel wat recente high-end tv's zien. Die chip moet ervoor zorgen dat het Smart TV-luik van de speler lekker vlot draait. 

Dat luik is overigens behoorlijk uitgebreid. Zo belooft Sony onder meer toegang tot het 'Bravia Internet Video'-platform, de eigen 'Music Unlimited'-muziekdienst, Skype-videochat met een webcam en meer van dat fraais.

En jawel: natuurlijk kan je er ook gewoon (3D) Blu-ray's mee afspelen of mediabestanden streamen via je thuisnetwerk of internet. Dankzij de ingebouwde Wi-Fi-ontvanger kan dat laatste zelfs volledig draadloos. Verder zou de BDP-S790 over twee HDMi-aansluitingen en twee USB-poorten beschikken.

Vanaf medio mei wordt de nieuwe Sony BDP-S790 in de winkels verwacht. De prijs zou rond 239 euro moeten liggen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.