Mobile

Opvolger Galaxy Nexus komt er aan

Google wil later dit jaar een nieuwe Nexus-telefoon op de markt brengen. Tot nu toe heeft Google elk najaar een smartphone onder eigen vlag uitgebracht; vorig jaar was het de Galaxy Nexus, die door Samsung werd geproduceerd. Het lijkt er op dat Samsung ook is ingeschakeld voor het ontwikkelen van de nieuwe Nexus.

Als we de geruchten mogen geloven, dan behoudt de nieuwe Nexus min of meer dezelfde vorm en afmetingen als zijn voorganger. We hebben het dus over een gebogen 4,65-inch super amoled touchscreen. De resolutie wordt wat opgerekt naar HD-kwaliteit (1.280 x 800 pixels), wat de scherpte van tekst ten goede moet komen. Verder zou de camera aan de achterzijde verbeterd zijn (van 5 naar 8 megapixel), is er nu een microSD-slot aanwezig en wordt de snelheid van de dualcore processor opgekrikt van 1,2 naar 1,5 GHz.

Het typenummer van de nieuwe Nexus zou ook verraden dat het niet echt om een nieuw toestel maar eerder om een update van de huidige Nexus gaat: GT-i9260. De Galaxy Nexus draagt typenummer GT-i9250.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.