Geluid

Ook Boston Acoustics zet in op AirPlay

Met de MC200Air zet Boston Acoustics een compacte all-in-one neer die niet alleen muziek afspeelt vanaf netwerkbronnen, maar ook over draadloze AirPlay-technologie beschikt.

De kleine MC200Air laat geen ruimte voor misverstanden: deze gloednieuwe all-in-one mikt op muziekliefhebbers die hun thuisnetwerk als het centrum van hun muziekervaring zien. 

Het toestel kan dan ook op verschillende manieren toegang krijgen tot het netwerk: met een ethernetkabel of Wi-Fi. Dankzij de DLNA-certifiëring wordt het mogelijk om langs die weg muziek af te spelen die bewaard wordt op een computer, NAS of Android-smartphone.

Wie zich eerder aangetrokken voelt tot het Apple-universum, zal het toejuichen dat Boston Acoustics ook AirPlay verwerkte in de MC200Air. Daardoor kan je vanaf een iPod touch, iPhone of iPad draadloos muziek streamen naar de all-in-one, al kan je deze functie ook gewoon aanspreken vanuit iTunes. 

Een dock voor iOS-toestellen is niet aanwezig, maar een AUX- en USB-aansluiting zijn wel present.

Leuk om weten is dat je op basis van de MC200Air ook een heus multiroomsysteem kan uitbouwen. Je kan er immers in meerdere kamers eentje zetten, waarna ze allemaal synchroon dezelfde muziek kunnen afspelen.
 

Rijke, volle klank
Boston Acoustics onderstreept dat het voor de MC200Air  hoogwaardige materialen aanwendde, terwijl het strakke design ervoor moet zorgen dat het toestel op uiteenlopende locaties tot zijn recht komt.

De fabrikant stelt alvast een intuïtieve bediening in het vooruitzicht – een remote wordt overigens gewoon mee geleverd – en een rijke, volle klank met een echte laagweergave die naam waardig. Daarvoor moet Boston Acoustics eigen BassTrac-klankfilter zorgen, in combinatie met een 3,5-inch driver.

Vanaf eind oktober wordt de Boston Acoustics MC200Air bij de dealers verwacht, met een prijskaartje van om en bij de 369 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.