Geluid

Onkyo lanceert veelzijdige netwerkspeler

De Japanse fabrikant streeft naar een volledig geïntegreerd home entertainment-concept. Met deze T-4070 komen ze weer een stap dichter bij dat doel.

Onkyo wil met dit nieuwe model inspelen op de moderne mediagebruiker, die gekenmerkt wordt door een grote nood aan mobiliteit en flexibiliteit. Deze zeer complete netwerkspeler mikt op de echte audiofielen binnen dit ‘draadloze’ landschap.

Up-to-date

Net als andere netwerkspelers heeft de T-4070 verschillende afspeelmogelijkheden. Zo beschikt het toestel in de eerste plaats over de ingebouwde AirPlay-technologie van Apple, waardoor je vanop een iOS-toestel als een iPhone draadloos muziek kan streamen op de T-4070.

Via DLNA kan je de speler ook verbinden met je thuisnetwerk, waardoor je toegang kan krijgen tot je muziekbibliotheek, die zich op een aangesloten pc of netwerkschijf (een zogenaamde NAS) kan bevinden.

 

 

Geen eigen muziek nodig
Je hoeft overigens geen eigen opgeslagen muziek te hebben om van deze netwerkspeler te kunnen genieten. Naar de ‘klassieke’ radio luisteren is immers ook gewoon mogelijk dankzij de ingebouwde FM- en DAB-tuners, die elk plaats bieden om veertig radiozenders te programmeren.

In moderner opzicht is de T-4070 ook compatibel met verschillende online muziekdiensten, zoals Spotify en Last.fm.

App
Al die verschillende inputs kunnen eenvoudigweg bestuurd worden met een app, die zowel beschikbaar is voor Android als voor iOS. Met deze apps kan ook het toestel zelf bestuurd worden (volume aanpassen, toon regelen…), maar hiervoor kan men eveneens beroep doen op de bijgeleverde afstandsbediening en het beperkt aantal bedieningstoetsen op de speler zelf.

Naast deze draadloze toepassingen heeft de speler ook een ingebouwde USB-poort, die het mogelijk maakt om een iPod/iPhone of ander toestel met flashgeheugen aan te sluiten. Hierbij worden de meest gangbare muziekbestanden ondersteund (o.a. mp3, wma, wav, flac…).

Helder geluid
Om tegemoet te komen aan de veeleisende audioliefhebber, beschikt deze netwerktuner over aparte Wolfson 192 kHz/24-bit DAC’s voor elk kanaal en Onkyo’s eigen DIDRC-technologie, die actief de geluidsvervormingen op superhoge frequenties vermindert en zo moet zorgen voor een enorm helder geluid.

De T-4070 netwerkspeler is beschikbaar voor 799 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.