Redactie

Aeon Flux

Charlize Theron, dat is nog eens een mokkel uit de duizenden zie. Geen schrik om eens een artistiek risico te nemen (zie haar seriemoordenaarsrol in Monster), maar ook niet te beroerd voor een commerciële productie.

Zoals deze – we moesten eens diep in de Symbols-optie van onze tekstverwerker duiken – Æon Flux, een sf-prent gebaseerd op de gelijknamige MTV-animatiereeks. De eerste jaargangen van die serie bestonden eigenlijk eerder uit gebeurtenissen dan verhalen: het acrobatische hoofdpersonage kwam terecht in een gevaarlijke situatie, en je zag hoe ze zich daaruit redde – de plot en de voorgeschiedenis van de personages moest je er zelf bij verzinnen.

Die mindfuck-kwaliteit zit ook nog steeds in deze live-action-verfilming uit 2005, waarin Theron dus de titelrol voor haar rekening neemt. Niet meteen een onvergetelijke film, met soms ronduit achterlijke dialogen, maar Charlize zien ronddartelen maakt veel goed. En we hebben het tv-aanbod op deze duffe maandagavond gedubbelcheckt: er is écht niks beters op.

Maandag 13 februari op VT4 om 21u00

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.