Mobile

Noise-cancelling in app-formaat bij Etymotic

Een goed isolerende in-ear hoofdtelefoon sluit je helemaal af van je omgeving. In heel wat situaties is dat een heuse troef, maar soms wil je toch een beetje op de hoogte blijven van wat er om je heen gebeurt – bij het joggen of wandelen, bijvoorbeeld. Met de Awareness! Phone for Etymotic-app is dat niet langer een probleem.

De meeste noise-cancelling hoofdtelefoons maken gebruik van elektronica om storende omgevingsgeluiden te neutraliseren. Microfoons meten daarbij het geluid om je heen, waarna de elektronica in de hoofdtelefoon tegengeluid opwekt dat de originele stoorgeluiden neutraliseert. Wil je die omgevingsgeluiden toch horen, dan volstaat het om de noise-cancellingfunctie uit te schakelen of de talk-through functie van zo'n noise-cancelling hoofdtelefoon kort te activeren.

Elektronica laat je horen
Etymotic pakt het echter heel anders aan. Deze Amerikaanse firma specialiseert zich onder meer in in-ear hoofdtelefoons, zoals de fraaie hf5 die we eerder al testten. Met behulp van speciale ooradapters slagen deze in-ears erin om haast evenveel – en soms zelfs meer- lawaai te onderdrukken dan hun bekende elektronische broertjes.

Het grootste nadeel aan deze 'mechanische' aanpak is dat de isolatiegraad niet aanpasbaar is met een druk op een knop, aangezien er geen elektronische circuits aanwezig zijn. Maar geen nood: daar kan de Awareness! Phone for Etymotic-app wat aan doen.

De gloednieuwe versie van de app – die beschikbaar is voor Android-tablets en smartphones die draaien op Jelly Bean (Android 4.1), en eerder al beschikbaar was voor iOS – maakt gebruik van de microfoon die in de hf2-an en mc2-an headsets geïntegreerd is, om langs die weg geluid toe te voegen aan de muziek die je door de in-ears hoort.

De app kan daarbij zelf uitmaken welke omegvingsgeluiden weggefilterd of doorgelaten moeten worden, maar kan ook door de gebruiker ingesteld worden naargelang de eigen wensen.

Compatibiliteit
Ben je in het bezit van een Etymotic hoofdtelefoon, dan kan je de compatibiliteit van je hoofdtelefoon nagaan op www.etymotic.com/awareness. Je vindt er ook meteen de nodige instructies om de app te installeren en te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.