Redactie

Valve-baas bevestigt komst Steam-console

Valve-directeur Gabe Newell beaamt dat een Steam-console voor de huiskamer in de maak is. Tegelijk wil hij zijn gamesplatform ook op bestaande spelcomputers krijgen.

Newell deed deze uitspraken tijdens een kort interview met gamessite Kotaku. Er doen al langer geruchten de ronde over de ontwikkeling van een Steam-console, die bekend staat onder de naam Steam Box. Maar tot nu toe had het bedrijf niet bevestigd of ontkend of het toestel werkelijk in ontwikkeling was.

Volgens de flamboyante directeur werkt het bedrijf nu eerst aan een manier om zijn zojuist gelanceerde Big Picture-mode over te zetten naar de Linux-versie van zijn Steam-platform, wat het meer opties geeft bij de ontwikkeling van zijn console.

Newell zegt dat de Steam-console een min of meer gesloten systeem zal draaien. “Ja, natuurlijk zal onze hardware in een erg gecontroleerde omgeving functioneren”, zegt hij tegen Kotaku. “Als je meer flexibiliteit wilt, kun je altijd een pc voor algemeen gebruik aanschaffen. Voor de mensen die meer een pasklare oplossing willen, is dit wat veel mensen in de huiskamer willen hebben staan.”

Een eventuele Steam Box zal lang niet de enige spelcomputer voor de huiskamer zijn die het Valve-platform kan draaien, zo zegt Newell. Hij verwacht dat veel producenten volgend jaar mediacenter-pc’s zullen lanceren die Steam direct via de televisie kunnen opstarten.

Niet alleen moeten al deze nieuwkomers fikse concurrentie bieden voor de bestaande spelcomputers als Xbox, Playstation en Wii, maar Newell werkt ook aan een nieuwe versie van Steam die zal kunnen draaien op deze consoles.

“Hopelijk gaat ons dat wat interessante mogelijkheden geven op het gebied van games”, zei hij.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.