Geluid

Nieuwe topreceiver bij Marantz

Na een première op de Munich High-end-beurs in mei lost Marantz de SR7007, een nieuw topmodel voor filmliefhebbers die het beste surroundgeluid willen. Het toestel volgt de bekroonde SR7005 op.

De styling van de SR7007 zal alleszins vertrouwd overkomen voor wie zijn voorganger kende. Wederom aanwezig zijn bijvoorbeeld het karakteristieke patrijspoortje en de afgeronde hoeken. Onder een klep vooraan zitten trouwens een tweede display en controls verborgen. Als je die niet nodig hebt, sluit je het klepje en oogt de receiver heel wat strakker.

Onder de motorkap van deze 7.2-surround versterker vinden we een versterker van 125 watt per kanaal. Het draait hier natuurlijk in de eerste plaats om de soundtracks van films zo spectaculair mogelijk weer te geven, maar net zoals bij de SR7005 is de nieuweling ook een volwaardig streamingapparaat. Ondersteuning is er voor Airplay en DLNA 1.5, naast internetradio. Je kan de receiver via een – overigens recent vernieuwde – app aansturen.

,

De grote veranderingen ten opzichte van de SR7005 zitten voornamelijk op beeldvlak. De SR7007 bevat een 4K-upscaler en kan ook native 4K-bronnen aan. Er zijn zeven HDMI-inputs en drie outputs, met de mogelijkheid om twee verschillende videostromen naar twee verschillende zones te sturen. Je kan ook één bron naar de twee outputs pompen.

De Marantz SR7007 is in het zwart of zilvergoud te krijgen. Vanaf medio augustus ligt deze topreceiver in de winkels voor circa 1.600 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.