Beeld

Nieuwe Loewe Xelos-televisies beschikbaar

Loewe heeft vandaag enkele nieuwe toestellen aan zijn Xelos-lijn toegevoegd. Naast de reeds leverbare kleuren zwart en chroom zilver worden de toestellen nu ook beschikbaar in het wit en mokka, met beeldformaten van 32 tot 46 inch. Wie de Xelos wil combineren met een aparte oplossing voor de opstelling, kan het toestel koppelen aan de Floor Stand Universal van de fabrikant.

Volgens Loewe heeft de Xelos-lijn alles aan boord wat je nodig hebt voor een meeslepende kijkervaring. De toestellen maken allemaal gebruik van een LED-LCD-paneel met een beeldfrequentie van 100Hz, dat beelden onder meer via de ingebouwde DVB-T/C/S2 digitale tv-tuners kan ontvangen. Dankzij de geïntegreerde CI+ interface kunnen ook gecodeerde programma’s bekeken worden.

Om alles overzichtelijk te houden, zet Loewe MediaPortal alle functies overzichtelijk op een rij. Natuurlijk is er ook netwerkfunctionaliteit voorzien, die je binnen kan halen op de tv via LAN of een optionele WLAN-aansluiting. Ook verbinden via een powerlinenetwerk behoort tot de mogelijkheden. MediaHome verleent je daarna toegang tot je eigen content op je thuisnetwerk, terwijl Loewe MediaNet voor geselecteerde internetcontent zorgt.

Om opanmes te bewaren, kan een harde schijf via USB met de Xelos verbonden worden. Wie van deze mogelijkheid gebruikmaakt, kan daarna ook aan de slag met timeshiften en dergelijke meer.

Leuk detail is dat de Loewe Xelos ook in een ruimer Loewe-netwerk geïntegreerd kan worden waarin meerdere tv-toestellen van Loewe zitten. De Xelos kan dan fungeren als client voor DR+ Streaming, zodat opnames van op een ander Loewe-toestel ook bekeken kunnen worden in de ruimte waar de Xelos staat opgesteld.

Zoals we van Loewe gewend zijn doet ook de geluidsweergave het beste vermoeden. Iedere Xelos is immers voorzien van ingebouwde breedbandluidsprekers en aardig wat vermogen. Op de Xelos 32 belooft Loewe 2 x 20 watt, terwijl de 40- en 46-inch versies het muziekvermogen zien oplopen tot 2 x 25 watt.

Wie nog meer wil, kan de Xelos ook nog combineren met de Subwoofer Compact van Loewe zodat een 2.1-opstelling verkregen wordt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.