Mobile

Nieuwe Acer-tablets in de maak

Acer heeft vrijdagmiddag enkele nieuwe tablets uit de Iconia-reeks aangekondigd. Ook een All-in-One zit in de line-up.

Het multimediabedrijf hield vrijdagmiddag als één van de laatsten een persconferentie op de IFA in Berlijn. Ondanks dat ze ons veel nieuws beloofden, was de uitkomst toch maar mager: een nieuw reclamefilmpje, 2 tablets en een all-in-one.

Als eerste kondigde Acer zijn laatste nieuwe reclame voor, die vooral vrouwen moet aanspreken met cupcakes, maar ook mannen door de best wel vreemde manier waarop ze gemaakt worden. Kijk gerust zelf:

Cupcakes, tof. Een van de quotes uit de persconferentie: "Acer shows you how to create a perfect cupcake". Maar daarvoor zijn wij natuurlijk niet aanwezig. Hier is de line-up die Acer bekendmaakte:

De Acer Iconia W510-tablet

De Acer Iconia W510-tablet is een Windows 8-tablet met schermdiagonaal van 10.1". Het komt geleverd met een toetsenborddock en zorgt ervoor dat de tablet tot 16 uur kan aanstaan met een enkele batterijlading. Dat moet natuurlijk met een korrel zout genomen worden: onder optimale omstandigheden haalt de tablet 16 uur, maar onder normaal gebruik kan dat wel eens gehalveerd worden.

de W510 komt met een micro-HDMI poort en een micro-SD slot met SDHC-capaciteit waardoor microSD-kaartjes tot 32GB ondersteund worden. De tablet wordt ook uitgerust met TPM, een encryptie op hardwareniveau om gegevens te beveiligen tegen diefstal door derden.

Acer Iconia W700-tab

De W700 is het grotere broertje van de W510: de tablet komt met drie USB 3.0-poorten en Dolby Home Theater v4-technologie. Er zit ook een 11.6" full HD-touchscreen in.

Verder komt de W700 met een 1080p webcam, micro-HDMI poort, een Intel-processor en front-facing webcam.

Acer Aspire 7600U

De 7600U is een All-in-One systeem. Vergelijkbaar met de iMac is het een monitor en computer in één. De Aspire 7600U wordt geleverd met een 27" full HD-scherm en kan desgewenst tegen de muur gehangen worden. Het toestel ondersteunt 64-punt touch, waardoor je (in theorie) met 64 vingers tegelijkertijd het scherm kan aanraken. Waar je 64 vingers kwijt krijgt op een 27" scherm is ons nog een raadsel, maar het kan dus.

Ook de 7600U komt met een full HD-webcam. Ook zit er een Blu-ray station in, heeft het toestel ondersteuning voor NFC en komt de 7600U geleverd met Windows 8 voor Intel-chips.

De All-in-One krijgt standaard een SSD en heeft integratie met AcerCloud, iets waar we een apart artikel aan gaan schenken.

Richtprijzen zijn voorlopig nog niet bekend: Microsoft wil voorlopig dat fabrikanten dat geheim houden. De lancering wordt verwacht rond eind oktober.

Ook leuk om te weten: de Acer CloudMobile S500, die eerder dit jaar in Barcelona werd aangekondigd op Mobile World Congress, zal vanaf september te koop zijn.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.