Beeld

Highend Blu-rayspeler bij Philips

Huis, tuin en keuken blu-ray spelers zijn er in overvloed, maar high-end modellen zijn eerder zeldzaam. We zijn dan ook enthousiast over de lancering van de Philips BDP9700 -speler, ondanks het prijskaartje van 599 euro.

Philips noemt het hun meest geavanceerde model ooit. Zo zou de resolutie van het beeld – dankzij de geïntegreerde Qdeo videoprocessor – vier maal hoger liggen dan bij een normale 1080p-speler. Met de nieuwe lichting 4K tv's en projectoren die er staan aan te komen is dat een interessant gegeven. Al beschikken die apparaten normaal gezien zelf ook wel over een ingebouwde scaler die dat klusje kan uitvoeren, vaneigens.

De geluidsweergave profiteert van de aanwezigheid van hoogwaardige Burr-Brown D/A-omzetters. Al heb je daar natuurlijk alleen maar wat aan als je de speler via de analoge uitgangen aansluit op je audioset.

De nieuwe Philips is DivX Plus HD gecertificeerd en kan ook sa-cd schijfjes weergeven. Aardige extra's zijn de ingebouwde Wi-Fi connectiviteit en de Smart TV mogelijkheden. Zoals te verwachten heeft de kast ook een premium afwerking.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.