Geluid

Nieuw stereoduo bij Denon

Met de PMA-720AE en DCD-720AE stelt Denon een nieuwe geïntegreerde versterker en cd-speler voor die veel luisterplezier beloven voor een betrekkelijk bescheiden bedrag. Beide modellen bouwen voort op hun voorgangers, maar werden verder geoptimaliseerd met het oog op een perfecte weergave. Daarnaast kreeg ook het design een update mee.

De PMA-720AE is een geïntegreerde versterker met een vermogen van twee keer 85 watt (bij 4 ohm). Het toestel maakt gebruik van een 'advanced high-current' single push-pull schakeling die voor een optimale balans moet zorgen tussen pure prestaties en de detailweergave in de muziek. 

Denon optimaliseerde de versterker op verschillende vlakken. Zo werd de voeding verbeterd zodat ze sneller adequaat kan reageren wanneer het systeem veel stroom vraagt, wat voor een betere dynamiek moet zorgen. In de voorversterker werd dan weer het ruisniveau teruggedrongen en de resolutie verbeterd door verschillende ingrepen.
 


Dankzij de breedbandige prestaties van de PMA-720AE zou de versterker bovendien uitstekend geschikt moeten zijn voor de weergave van moderne high-res formaten, of ze nu van SACD, Blu-ray of een netwerkspeler afkomstig zijn. Hou je het liever bij vinyl, dan kan je een platenspeler met MM-element rechtstreeks aansluiten op de phono-ingang van de PMA-720AE.

Vergulde aansluitingen en hoogwaardige speakerterminals vervolledigen het plaatje, samen met een nieuwe systeemafstandsbediening. Die laatste werd er niet alleen mooier op, maar zorgt volgens Denon ook voor een beter gebruiksgemak aangezien je er nu ook de CD-spelers en netwerkspeler van Denon mee kan bedienen.

Compagnon
De PMA-720AE wordt bijgestaan door de nieuwe DCD-720AE, een cd-speler die niet alleen met cd-schijfjes raad weet maar ook MP3- en WMA-tracks afspeelt van USB-media die op de aansluiting op de voorzijde worden aangesloten. Langs diezelfde weg leest de DCD-720AE desgewenst ook het digitale signaal uit van je iPod, iPhone of iPad.

Intern staan een hoogwaardige 32-bit/192 kHz D/A-converter en herwerkte master clock in voor een gedetailleerde, precieze weergave. De uitgelezen audiodata worden door een AL32-processor omgezet naar 32-bit, waarna het signaal verwerkt wordt met behulp van een door Denon gepatenteerd algoritme. Dat zou ervoor moeten zorgen dat muziek wordt neergezet met alle ruimtelijke informatie die de originele opname bevat, zoals de positie van de uitvoerder op een podium.

Die aanpak moet in combinatie met een hoogwaardige componentkeuze garant staan voor een weergave op niveau.
 


Vanaf juli
Beide toestellen worden vanaf juli bij de officiële Denon-dealers verwacht en gaan 399 euro per stuk kosten. Ze zijn allebei beschikbaar in het zwart of premium zilver.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.