Geluid

Meridian voorziet HP-computers van muziek

High-end audiospecialist Meridian is van heel wat markten thuis. Na eerder al de grenzen verlegd te hebben naar de autoindustrie, gaat het Britse bedrijf nu ook computerfabrikant HP van muzikale input voorzien.

Meridian heeft z'n vleugels de laatste jaren al regelmatig uitgeslagen, met zijstapjes naar streaming audio (onder de naam Meridian Sooloos), car hifi (McLaren en Jaguar Land Rover) en nu dus ook computeraudio. De Britse specialist heeft immers een samenwerkingsakkoord afgesloten met computergigant HP om die laatste van een muzikale injectie te voorzien.

Concreet gaat Meridian zorgen voor 'HP connected music powered by Meridian', een programma dat dienst kan doen als iTunes-alternatief voor het afspelen en beheren van muziek, het luisteren naar internetradio of het downloaden van muziek.

Voor de interface van het nieuwe programma haalt Meridian de mosterd in eigen huis, meer bepaald bij de interface die we kennen van de high-end Meridian Sooloos muziekstreamers

'HP connected music powered by Meridian' is in eerste instantie bedoeld voor specifieke, geselecteerde HP-producten. Je moet het dus niet in het hele HP-aanbod verwachten, maar wel in desktop-pc's en laptops die op een echte multimedia-ervaring mikken.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.