Mobile

Lezerstest: Music to my ears

FWD vroeg aan drie lezers om een HTC Sensation XE uitgebreid te testen en hun ervaringen op te tekenen. Hieronder vind je de bespreking van Tara Dethier. Vind je dit de beste van de drie reviews, klik dan hier om naar Facebook te gaan en druk op de 'vind ik leuk'-knop. Je maakt dan zelf kans om een Sensation XE te winnen.

Onder de mensen die een van de lezerstesten van de HTC Sensation XE leuk vinden, verloten we op 26 januari 2011 om 23u59 een van de smartphones. (De andere twee lezersreviews vind je door hier en hier te klikken)

De HTC Sensation XE wordt ook wel de geüpgraded versie van de HTC Sensation genoemd. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Zo beschikt de XE over een snellere processor (1,5 Ghz dual-core processor), een verhoogde capaciteit van de batterij (1730mAh) en meer opslaggeheugen (intern 1GB en extern tot 32GB). Bovendien krijg je er nog een SD-kaart van 16GB gratis bij.

Beats
Wanneer we de doos openen worden we verrast door de urBeats in-ear hoofdtelefoon met bijhorend zakje waarin speciale oordopjes zitten, zodat ze aangenaam zitten in ieders oor. Aan het snoertje vinden we een extra bediening terug zodat je niet te pas en te onpas naar je smartphone moet grijpen.

Wat deze versie van HTC extra speciaal maakt is de combinatie van het toestel met de hoofdtelefoon. De oortjes worden herkend bij het inpluggen, waarna het toestel automatisch overschakelt naar het bijpassende urBeats-audioprofiel dat voor een optimale audiokwaliteit zorgt.

Het uiterlijk van deze smartphone verwijst tevens naar Beats. Overal zijn de typische rode accenten aanwezig, net zoals het Beats logo op de achterkant van het toestel. De navigatieknoppen onder het scherm lichten eveneens rood op.

Gebruik
Deze HTC is zeer gemakkelijk in gebruik en bezit alle nieuwste snufjes die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Het grote scherm (4,3 inch) in combinatie met het gewicht (148 gr incl. batterij) maakt echter dat deze telefoon niet voor iedereen gemakkelijk in de hand ligt bij horizontaal gebruik.

Voor de prijs van 515 euro krijg je er ook een dual 8-megapixel camera met LED-flits bij waardoor videoconferencing met je vrienden of collega’s een waar plezier wordt. De 1.080p HD-video’s die je met de camera maakt, kunnen via de DLNA-feature draadloos naar je tv gestreamd worden.

Puntje van kritiek
Als we misschien één puntje van kritiek moeten geven, zou het misschien het OS kunnen zijn. De Sensation XE draait op Android versie 2.3. Voor de prijs van de Sensation XE had er misschien de nieuwere versie van Googles paradepaardje aanwezig mogen zijn, namelijk Android 4.0. HTC heeft hier uitstekend op gereageerd door een update naar Android 4.0 te beloven voor midden 2012.

Conclusie
Deze smartphone is een must voor iedere muziekfanaat. In combinatie met de aangename oortjes klinkt deze telefoon als muziek in de oren.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.