Geluid

Kubusradio van Brionvega brengt sixties tot leven

Het Italiaanse Brionvega – dat vooral in de jaren ’60 en ‘70 furore maakte met baanbrekende gestylde, iconische audio- en videoproducten – is weer helemaal terug.

De Italiaanse naam die vooral bij iets oudere muziekliefhebbers een belletje zal doen rinkelen, herlanceert immers de bekende TS 522 kubusradio. Het tijdloze design van het origineel – dat intussen een plaatsje veroverd heeft in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York – is ongewijzigd gebleven, maar de elektronica binnenin is aangepast aan de normen van vandaag.

Zo kunnen er voortaan 29 (FM/AM) voorkeuzezenders opgeslagen worden in de TS 522, en is de nieuwe uitvoering ook voorzien van een hoofdtelefoonuitgang. Net als het origineel uit 1964, biedt ook de nieuwe TS 522 de zorgenloze vrijheid van een draagbaar ontwerp op batterijen.

De dubbele kubusbehuizing uit polycarbonaat brengt de retromoderne sfeer uit de jaren ’60 terug naar de woonkamer. Ook de vintage bedieningselementen en de authentieke telescoopantenne beloven hun steentje bij te dragen aan het sixtiesgevoel. Het prijskaartje bedraagt 300 euro, en daarvoor mag je kiezen uit een uitvoering in sun orange, snow white, night black of red. Er zijn ook twee ‘limited edition’ uitvoeringen beschikbaar: sun yellow en mint green.
 


Ook wekkerradio en all-in-one varianten
Daarnaast introduceert Brionvega nog twee kubusradio’s die over een aantal extra functionaliteiten beschikken: de TS 522CR en de TS 525. De TS 522CR is in de eerste plaats bedoeld als een oplossing voor op het nachtkastje. In essentie is het een TS 522 radio met extra klokradiofunctionaliteit. Dat uit zich in een geïntegreerd LCD-scherm en een wekfunctie, aangevuld met een thermometer. De TS 522CR is leverbaar in sun orange en night black en kost 340 euro.

De TS 525 komt in dezelfde dubbele kubusbehuizing als de TS 522, maar eigenlijk is het een heel ander apparaat met veel meer functies. Hij heeft namelijk niet alleen een FM-radio aan boord, maar ook DAB/DAB+ radiomodules. Daarbij kan hij ook internetradiostations ontvangen, en last but not least wordt er ook een iPod/iPhone-dockingstation meegeleverd.

Het apparaat kan daarnaast worden uitgebouwd tot een compleet hifisysteem, door een optionele luidspreker, subwoofer en cd-speler toe te voegen. De TS 525 haal je in huis voor 550 euro, met een jasje in sun orange of snow white.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.