Beeld

Je tv bedienen zoals Doctor Who

Fans van Doctor Who kennen 'm ongetwijfeld: de Sonic Screwdriver. Dankzij de creatieve geesten van The Wand Company kan je dit versatiele stukje sciencefiction nu ook gebruiken om je tv mee te bedienen.

De Sonic Screwdriver moet zowat het meest multifunctionele stukje gereedschap zijn uit de tv-geschiedenis. Sloten openen, medische scans uitvoeren, buitenaards leven opsporen of andere toestellen van op afstand bedienen: niets is te veel voor het kleinood dat al sinds 1968 deel uitmaakt van de uitrusting van Doctor Who. Geen wonder dus, dat de Sonic Screwdriver – net als de Tardis – uitgroeide tot één van de iconen uit de Britse cultshow.

Dankzij The Wand Company krijg je nu de kans om zelf een onvervalste Sonic Screwdriver in huis te halen. Eigenlijk gaat het om een slim vermomde universele IR-remote die volledig programmeerbaar is – een gadget met een meerwaarde, met andere woorden.
 


Doe het met bewegingen
Net als de andere afstandsbedieningen van The Wand Company – zoals de Kymera, die we een tijd terug testten in FWD Magazine – is de Sonic Screwdriver een bewegingsgevoelige remote. Aan de hand van dertien verschillende commando's kan je dit toverstokje gebruiken om uiteenlopende toestellen te bedienen, zoals een tv, Blu-ray-speler of speakerdock. In combinatie met de drie geheugenslots kunnen tot 39 verschillende IR-codes worden opgeslagen.

Om de Magic Screwdriver nog meer cachet te geven, zijn er ook dertien geluidseffecten uit Doctor Who ingebouwd en licht de tip van de Screwdriver op wanneer hij in gebruik is.

Daarnaast is de remote ook vergrendelbaar met een gepersonaliseerde PIN-code en is een leerfunctie aanwezig die je vertrouwd maakt met de werking van dit opvallende werktuig. 
 


Wanneer de afstandsbediening niet in gebruik is, kan je ze zelfs tentoonstellen voor je visite in de meegeleverde display case.

De prijs van de Sonic Screwdriver bedraagt ongeveer 79,99 euro. Voor meer informatie en verkoopadressen kan je terecht bij The Wand Company.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.