Geluid

Hoofdtelefoons krijgen vrouwelijk tintje

Er zijn hoofdtelefoons voor sporters, audiofielen, reizigers en zelfs liefhebbers van Italiaanse sportwagens. En dus ook voor modebewuste vrouwen die de hekel hebben aan een klassieke hoofdtelefoonvorm.

Eigenlijk is Zound Industries onder de merknaam Molami al even bezig met op vrouwen gerichte hoofdtelefoons. Net op tijd voor de eindejaarsperiode – geen toeval, ongetwijfeld – is er nu een nieuwe collectie. Het gaat om drie allerminst conventionele units die onder de collectienaam Black on Black worden uitgebracht.

De Twine is wellicht een van de uniekste hoofdtelefoons die we ooit hebben gezien. Het is namelijk helemaal vermomd als een zwarte of witte hoofdband uit leer en zijde, met gouden of zilveren accenten. Dat er een paar drivers in verwerkt zijn is niet te zijn, al verraadt de kabel met een grote metalen blok waarop het merknaam prijkt het wel wat.

De Bight (in-ears) en Pleat (on-ears) zijn wat conventioneler, maar niet veel. Beide modellen kleuren misschien wat meer binnen de lijntjes, de aparte styling en materialenkeuze maken het toch modieuze buitenbeentjes. De gewaagde ontwerpen zullen echter wel voor verdeelde meningen zorgen, vermoeden we stilletjes.

De prijzen van de Molami-sets variëren van 150 tot 200 euro, naargelang de uitvoering. Voorlopig enkel online te koop, maar vanaf volgend jaar in winkels.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.