Redactie

Dr.Dre en Trent Reznor plannen Spotify-rivaal

Beats by Dr.Dre en Nine Inch Nails-voorman Trent Reznor zijn van plan om medio 2013 een concurrent voor Spotify te lanceren. De dienst zou zich onderscheiden door gericht muziekadvies te verlenen.

Veel is er nog niet geweten over de dienst, behalve de codenaam: Daisy. Recent heeft Reznor, die ook Chief Creative Officer is bij Beats, wel een tipje van de sluier gelicht.

De Nine Inch Nails-zanger stelde in een interview dat Daisy sterk zou zijn in het aanraden van nieuwe muziek aan gebruikers. Muziekdiensten zoals Spotify gebruiken daarvoor algoritmes, die op basis van jouw eerdere muziekkeuzes proberen te gissen wat je graag hoort.

Volgens Reznor is die methode echter onvolmaakt. Daarom zou de nieuwe dienst automatische algoritmes combineren met menselijke input. De bibliotheek van Daisy zou ongeveer zestien miljoen tracks bevatten, luidt het, wat het op dezelfde hoogte brengt als Spotify of Deezer.

De basis van Daisy wordt wellicht MOG, een dienst die Beats in juli kocht. MOG was al bezig met het verbeteren van accuraat muziekadvies, onder meer door te kijken naar wat Facebook-vrienden beluisteren.

Buiten een vage lanceerdatum ergens medio 2013 is er niets bekend over Daisy. Hoeveel zal het kosten en komt het naar Europa, zijn vragen die vooralsnog onbeantwoord blijven.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.