Beeld

HFR-versie The Hobbit ook in Kinepolis

Peter Jackson breekt met The Hobbit een lans voor High Frame Rate, oftewel films die dubbel zoveel frames bevatten als normaal. Kinepolis laat nu weten dat die HFR-versie van The Hobbit ook bij ons te zien is.

Wat de voordelen van High Frame Rate zijn wordt uitgebreid uit de doeken gedaan in de volgende editie van FWD, in de kiosk van 4 december. Dat is net op tijd voor de release van The Hobbit: An Unexpected Journey, het eerste deel van een trilogie op basis van Tolkiens bekende fantasyboek. 

Kort samengevat betekent HFR dat Jackson de filmde draaide aan een framerate hoger dan normaal. In dit geval 48 frames per seconde, in plaats van de 24 die Hollywood al bijna een eeuw gebruikt. Het zichtbare resultaat zijn beelden met vloeiendere bewegingen en minder judder. De hogere framerate zorgt ook voor een realistischere 3D.

HFR-films kunnen echter niet zomaar door elke digitale projector worden afgespeeld. Maar blijkbaar heeft Kinepolis wel geschikte machines staan, want de groep kondigde donderdag aan dat ze ook de HFR-versie van The Hobbit zullen vertonen. Daarnaast wordt ook een 2D-versie aan de gangbare 24 fps getoond.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.