Geluid

Goddelijke nieuwe luidspreker bij XTZ

Met de nieuwe XTZ Divine 100.33 krijgt het high-end assortiment van het Zweedse XTZ er een fraaie,flexibel ingestelde luidspreker bij.

De nieuwe monitor is een stuk compacter dan de Divine 100.49, de grote broer uit de reeks. Toch belooft XTZ een al even fantastische geluidsbeleving voor de jongste telg uit de reeks.

De Divine 100.33 is opgebouwd uit misschien wel de beste tweeter van het Duitse bedrijf Visaton en twee keramische drivers van het bekende merk Thiel&Partner. Ook de scheidingsfilter is van hoogwaardige kwaliteit en maakt gebruik van MKP condensatoren, MOX weerstanden en luchtspoelen met een lage interne weerstand. Dit alles is geplaatst in een zeer solide behuizing van 25 millimeter MDF, die afgewerkt is met pianolak.


Flexibiliteit troef
Opvallend is de flexibiliteit bij de opstelling die deze speaker aan de dag legt. Zo voelt de 100.33 zich niet alleen thuis in een normale stereo-opstelling, maar kan deze speaker ook gebruikt worden in een thuisbioscoop. Dat laatste kan zelfs op meerdere posities, want hij is zowel verticaal als horizontaal te gebruiken. Dat betekent dat hij net zo goed als centerluidspreker ingezet kan worden, eventueel in combinatie met zijn grotere broer, de XTZ Divine 100.49.

XTZ laat weten dat de luidspreker het best tot zijn recht komt op de elegante stand die speciaal voor de 100.33 is ontwikkeld. Door de mat zwarte afwerking van de stand komt de pianolak van de speaker bovendien goed tot zijn recht.
 


Roomtuning op maat
Ook het XTZ Roomtuning concept is – net als bij de andere luidsprekers van XTZ – opnieuw toegepast. Zo kan de tweeter in vier standen worden ingesteld en kan door middel van twee baspluggen het karakter van de basweergave op drie verschillende manieren worden aangepast.

De prijs van deze luidspreker bedraagt 1.600 euro per stuk. De bijpassende stand is leverbaar voor 280 euro per stuk.

De XTZ Divine 100.33 is nu te beluisteren en te bestellen bij Intosurround.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.