Geluid

Extra functies na firmware-updates Pioneer

Pioneer heeft een aantal firmware-updates klaar die nieuwe mogelijkheden toevoegen aan de AV-receivers en draadloze speakers van het merk. De sleutelwoorden daarbij zijn HTC Connect en vTuner.

Dat Pioneer en HTC eerder al een akkoord sloten over de intergratie van HTC Connect in de AV-toestellen van de Japanse fabrikant is niet nieuw. Wel nieuw is de aankondiging dat HTC Connect – een op DLNA gebasserde streamingtechnologie – nu ook daadwerkelijk z'n opwachting maakt in de eerste Pioneer-toestellen. Via een firmware-update zou de functionaliteit toegevoegd worden aan de meerderheid van de AV-receivers uit het 2012-aanbod van het merk, meldt Engadget.

Wel volledig nieuw is het bericht dat Pioneer ook een firmware-update voor z'n onlangs geïntroduceerde draadloze speakersystemen uit de SMA-reeks in petto heeft. Die voegt de populaire internetradiodienst vTuner toe aan het sowieso al uitgebreide functielijstje. Met de gratis Pioneer ControlApp (beschikbaar voor iOS en Android) kan vTuner bediend worden.

Heb je een van de ondersteunde toestellen in je bezit, dan kan je de firmware kostenloos downloaden en in gebruik nemen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.