Geluid

De beste AV-receivers van 2012

Een AV-receiver slaagt er als geen ander in om beeld en geluid naadloos samen te brengen – zowel in de huiskamer als de thuisbioscoop. Hij versterkt het geluid van je stereo- of surroundsysteem, en kan videosignalen doorspelen naar de televisie. Maar daar blijft het al lang niet meer bij, de meeste toestellen zitten vol met extra functionaliteit en features.

FWD Magazine heeft de vijf beste AV-receivers van 2012 getest, en aan een kritisch oordeel onderworpen. Onderstaande opsomming is in willekeurige volgorde. 

1. Pioneer VSX-1122-K


De Pioneer VSX-1122-K is een dijk van een AV-receiver die eigenlijk alleen op detailkritiek te betrappen is. Hij combineert gebruiksgemak en mogelijkheden op meesterlijke wijze. Maar vooral klankmatig komt deze Pioneer bovengemiddeld sterk uit de hoek, zowel in surround als stereo.

2. Yamaha RX-V773

Met de RX-V773 zet Yamaha een AV-receiver neer die onderscheidend genoemd mag worden. Door z’n unieke mix van aanpassingsmogelijkheden en analoge en digitale aansluitingen, zullen met name ‘gevorderde’ gebruikers zich aangesproken voelen. Maar ook voor doorsnee gebruikers is de RX-V773 een interessante, featurerijke receiver die bovenal goed klinkt.

3. Onkyo TX-NR616


Met de TX-NR616 zet Onkyo een overcomplete AV-receiver in de markt waarmee je werkelijk alle kanten uit kan. Het toestel heeft uitgebreide netwerkmogelijkheden, met internetradio, audiostreaming en toegang tot verschillende internetdiensten. Bovendien klinkt de TX-NR616 prima, vooral met surroundtracks. Het enige wat ontbreekt is AirPlay.

4. Sony STR-DN1030

Sony's STR-DN1030 kan je zien als een diamant waar nog enkele ruwe kantjes aan zitten. De klankmatige prestaties zijn top, en originele extra’s zoals Party Streaming openen nieuwe mogelijkheden. Helaas staat de gebruikservaring nog niet helemaal op punt, waarbij vooral de vreemde ontwerpkeuzes voor de menu’s weleens voor frustraties zorgen.

5. Denon AVR-2113

,

Gebruiksgemak, heel wat mogelijkheden en prima geluid: de Denon AVR-2113 heeft duidelijk heel wat te bieden. Vooral het videoluik komt bovengemiddeld sterk voor de dag, met 4K-upscaling, wat betekent dat je van je HD-beeld een Ultra HD-beeld kan maken. Bovendien heeft het geluid een goeie balans tussen expressie en kracht bij films, met net dat beetje extra finesse dat bij muziek gevraagd wordt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.