Redactie

Bittorrent Inc. zet zich af tegen piraterij

Bittorrent Inc, de maker van programma’s als uTorrent, start een campagne om zichzelf te distantiëren van piraterij.

Het Amerikaanse bedrijf heeft een nieuwe website in het leven geroepen, waar het ontkracht dat zijn torrenttechnologie louter wordt gebruikt voor het illegaal delen van auteursrechtelijk beschermde bestanden.

Op Does Bittorrent Equal Piracy? draagt het een serie voorbeelden aan die aantonen dat torrents een rol spelen in de datacenters van Twitter en helpen bij de verspreiding van belangrijke culturele werken.

“We krijgen te horen dat we de filmindustrie, de radiosterren en de contentindustrie om zeep hebben geholpen. We horen dat we de donkere materie zijn van het web, de onderbuik van het internet. Dat zijn we niet”, zegt directeur Eric Klinker tegen Torrent Freak.

BitTorrent Inc. is naast beheerder van het bekende p2p-protocol ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van enkele van de populairste torrentsoftware op het internet. In die hoedanigheid is het nauw betrokken bij een aanzienlijk percentage van het dagelijkse internetverkeer.

De onderneming wil met zijn campagne vooral benadrukken dat het slechts een technologie aanbiedt en niets te maken heeft met illegaal downloaden.

“We promoten piraterij niet. We moedigen het niet aan. We wijzen niet naar illegale sites. We hosten geen illegale content”, zegt Klinker.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.