Geluid

Woonkamervriendelijke Kharma Elegance dB7

De Nederlandse luidsprekerfabrikant Kharma introduceert de Elegance dB7, een high-end luidspreker die elegantie koppelt aan optimale functionaliteit.
 

De Elegance DB7 is een speaker die door Kharma met hoge verwachtingen in de markt wordt gezet: het is de eerste luidspreker in een innovatieve lijn die de internationaal gerespecteerde Kharma Ceramique-serie vervangt. Door in eigen huis een nieuwe luidsprekerunit uit carbon te ontwikkelen, slaagde Kharma er naar eigen zeggen in weer een aanzienlijke stap voorwaarts te zetten in realistische muziekweergave.


Elegante verschijning

Hoewel de vorm van de luidsprekerkasten is ontworpen voor een zo goed mogelijke afstraling van het geluid, is ook zeer veel aandacht besteed aan de uiterlijke schoonheid.

Zo is de Kharma Elegance dB7 standaard voorzien van luxueuze, donkeraubergine hoogglanslak en diverse subtiele details in verchroomd en zwart gelakt metaal. Kleur en afwerking kunnen aan de wens van de koper worden aangepast, zodat de luidspreker moeiteloos in zowel klassieke als moderne interieurs past.


Carbon voor controle en snelheid

Kharma loopt al sinds de introductie van zijn Ceramique-serie in 1998 voorop in hoogwaardige luidsprekertechnologie. Er is ruim twee jaar aan de nieuwe ‘Kharma Composite Driver’ (KCD) gewerkt.

Het idee om carbon als uitgangspunt te gebruiken voor de driver, is geïnspireerd door de ruimtevaart en de Formule-1, waar materialen zowel zeer licht als extreem sterk moeten zijn. De toepassing van dit materiaal in een luidspreker moet dan ook een tot nu toe ongekende snelheid en controle opleveren.


Double bass

In de Elegance dB7 zitten twee nieuwe 7-inch KCD-luidsprekers – de naam van de nieuwe Kharma-speaker is dan ook een afkorting van Double Bass, 7-inch. Een volledig uit Beryllium vervaardigde tweeter zorgt voor een uiterst gedetailleerde en toch zijdezachte weergave van de hoge tonen.

Door de volledig nieuw ontworpen voet onder de luidspreker worden trillingen van én naar de ondergrond gedempt. In hoogte verstelbare kegels zorgen daarbij voor een optimale koppeling met de vloer.

De Kharma Elegance dB7 is per direct leverbaar, en kost in de standaarduitvoering 20.000 euro per paar.

SPECIFICATIES:
Systeem:
2-weg basreflex
Belastbaarheid: 150 Watt RMS/300 Watt piek
Frequentiebereik: 29-30.000 Hz
Impedantie: 4 Ohm
Gevoeligheid: 88dB/1W/1m
Maximale geluidsdruk: 110 dB
Hoogte: 101 cm, incl. voet
Diepte: 58 cm.
Breedte: 36 cm
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.