Redactie

DVD- en Blu-ray-release: Unstoppable

Midden maart verscheen de actiefilm Unstoppable op DVD en Blu-ray, een prent die zich in positieve zin onderscheidt van de pulp die het genre kleurt.

Losjes gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, vertelt Unstoppable het verhaal van een op hol geslagen trein met een explosieve lading aan boord.

Wat aanvankelijk niet meer lijkt dan een lastig maar niet onoverkomelijk ‘accident de parcours’, dreigt even later een ramp van ongekende proporties te worden wanneer de trein zich een weg baant richting Stanton, een druk bevolkt gebied in Pennsylvania. De trein moet dus koste wat het kost gestopt worden, al blijkt dan makkelijker gezegd dan gedaan…

Witte raaf
Hoewel het scenario genoeg mogelijkheden laat voor spectaculaire momenten (en maak je geen zorgen, die zijn er zeker), is Unstoppable geen film die het alleen maar moet hebben van indrukwekkende ontploffingen en duizelingwekkende stunts.

Regisseur Tony Scott brengt Unstoppable op smaak met andere troeven. Een geloofwaardig verhaal bijvoorbeeld, al blijft het niet volledig gespaard van clichés en melodrama. Maar vooral het immens hoge tempo van de film, het indrukwekkende camerawerk en de acteerprestaties van Denzel Washington, Chris Pine en Rosario Dawson springen er in positieve zin tussen uit, en  zorgen ervoor dat Unstoppable je op het puntje van je stoel houdt.

Kortom: erg onderhoudend filmpje!

Op Blu-ray en DVD
Op technisch vlak valt er weinig aan te merken op Unstoppable: de beeldkwaliteit ziet er erg prima uit, met een bewuste keuze voor een zwaar gesatureerde, nogal korrelige look. De geluidskwaliteit doet zelfs nog beter – met dank aan de DTS-HD Master Audio 5.1-track – en scoort ronduit uitstekend.

Extra’s zijn vrij talrijk aanwezig op de Blu-ray disc. Er is de obligate commentaartrack van regisseur Tony Scott waarnaar je kan luisteren terwijl de film speelt, maar er is ook extra beeldmateriaal: een minidocu (Het snelste spoor: Unstoppable) die je een blik achter de schermen gunt, Tussen de rails waarin regisseur en cast aan het woord komen over de film, Anatomie van een scène over het filmen van een echte trein die ontspoort en Aan de trein hangen over de stunts. Ook de bioscooptrailer krijg je erbij.

Op ons YouTube-kanaal krijg je alvast een voorproefje met enkele clips, zoals deze:

,

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.