Mobile

Walkmans verliezen hun draden

De Walkman-familie van Sony wordt danig opgefrist met een reeks nieuwe modellen. Daaronder eentje die waterbestendig is en een tweetal met ingebouwde Bluetooth. Hierdoor kun je ze gebruiken met draadloze hoofdtelefoons.

Het nieuwe topmodel is de NWZ-A860, een toestel met 8, 16, 32 of 64 GB aan boord. Met z’n groot 2,8 inch aanraakscherm is het duidelijk bedoeld als concurrent voor de iPod Touch van Apple. Zonder ruim aanbod apps weliswaar, maar Sony zet dan ook in op geluidskwaliteit – iets dat het merk altijd uitspeelde in de Walkman-marketing. Aan de A860 worden een aantal audiosnufjes toegevoegd onder de naam ‘Clear Audio’ en een nieuwe generatie versterktechnologie. Minder ruis en vervorming is het resultaat, claimt Sony.

De Sony Walkman NWZ-S760

Net zoals de A860 is de S760 uitgerust met Bluetooth. Dit toestel is eerder slank (het scherm is kleiner), krijgt minder audiospitstechnologie mee en heeft ook slechts 8 en 16 GB opslagruimte. De kostprijs ligt ook gevoelig lager, tussen 130 en 150 euro. Grote troef is dat je volgens de specs vijftig uur naar muziek kunt luisteren zonder de lader boven te halen.

Zwemplezier
De Sony Walkman NWZ-W260

Sony is een van de weinig merken die nu al een tijdje een muziekspeler voor waterratten in het assortiment heeft. Die toestellen krijgen nu een upgrade naar de NWZ-W260-reeks, wat vooral een stevig dieet inhoudt. De nieuwe spelers, die je achter elk oor vastklemt, zijn nu 25 procent lichter. Een sportsessie moet ook niet worden uitgesteld omdat de batterij leeg is, want drie minuten laden levert 60 minuten autonomie. De 2 GB versie kost 70 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.