Redactie

Howard Stern ontkent filmpiraat te zijn

Shock-DJ en opmerkelijke figuur Howard Stern zegt niet de bron te zijn van de gepirateerde versie van Super 8. Nochtans wijst een watermerk verwerkt in de film in die richting. De nieuwe SF-film van JJ Abrams is nu al via torrent-sites te downloaden, terwijl de dvd-versie officieel nog niet is verschenen.

Voor de officiële release van nieuwe kaskrakers en dvd’s ontvangen recensenten wel eens een exemplaar van de film, kwestie van hun bespreking op het juiste moment uit te kunnen brengen. Maar die preview-versies – vaak aangeduid met ‘screeners’ – worden vaak ongezien gemerkt. Reden? In het verleden waren ze vaak de bron van piraatversies van een film.

Zo nu ook met ‘Super 8’, zo lijkt het. De versie die via torrentsites verspreid wordt, lijkt de previewkopij te zijn die naar de redactie van Howard Stern werd gestuurd. En daar zijn ze bij Super 8-studie Paramount wellicht niet blij mee. Maar hij ontkent, live tijdens een uitzending van zijn radioprogramma: “Ik ben er letterlijk zo paranoïde over dat ik de screeners bekijk en meteen terug in de verpakking steek en terugbreng. Niemand anders krijgt ze in handen.”

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.