Geluid

Vernieuwende av-receivers bij Pioneer

Met prijskaartjes van 299 tot 799 euro en een resem vernieuwende features komt het 2011-aanbod av-receivers van Pioneer opvallend sterk aan de start.

Vanaf juni staan er zes nieuwe av-receivers van Pioneer bij de merkdealers. Opvallend is de aantrekkelijke prijsstelling van de toestellen, die allemaal in de prijsvork zitten van 299 tot 799 euro.

Ondanks die betaalbare adviesprijzen noteren we heel wat nieuwe features, zoals vTuner-internetradio, DLNA 1.5-certificatie, Airplay-technologie van Apple en een ‘Made for iPad’-label . Voortaan zijn er ook twee apps op maat van Pioneers av-receivers beschikbaar voor iOS-toestellen: iControlAV2 en Air Jam.

Netwerken maar
Wie z’n muziek liefst opslaat op een harde schijf of computer die met het thuisnetwerk verbonden is, komt volop aan z’n trekken met de twee toppers uit het 2011-aanbod – de VSX-1021 en VSX-921. Het DLNA 1.5-certificaat garandeert een makkelijke integratie in het netwerk, eventueel zelfs draadloos via de los verkrijgbare AS-WL3000 wireless LAN-omzetter.

Zelfs het streamen van high-res downloads is geen probleem: de VSX-1021 weet raad met bitdieptes en samplefrequenties tot 24-bit/192kHz, de VSX-921 houdt het bij 24-bit/96kHz.

Deze twee toppers beschikken ook over internatradio, in de vorm van de populaire vTuner-service die toegang biedt tot duizenden zenders.

Streamen via Bluetooth is mogelijk bij alle nieuwe modellen, met uitzondering van het instapmodel (VSX-421). Het blijft echter wel een optie; je moet er eerst de AS-BT200 Bluetooth-adapter voor aanschaffen. Daarna kunnen alle toestellen die het A2DP-protocol ondersteunen draadloos muziek streamen naar de av-receiver, waarbij de Sound Retriever AIR-technologie van Pioneer de geluidskwaliteit belooft te verbeteren.

,

Charme-offensief naar Apple toe
Opvallend is de moeite die Pioneer over heeft om het bezitters van een iPod touch, iPad en iPhone makkelijker te maken. Het ‘Made for iPod/iPhone/iPad’-label geeft aan dat de receivers content kunnen afspelen vanaf een van deze toestellen. Pioneer levert zelfs een usb/videokabel mee. Opvallend is dat ook de iPad volledig ondersteund wordt, een primeur voor een av-receiver.

Voor de twee topversies – de VSX-1021 en VSX-921 is er ook Airplay-ondersteuning, zodat er draadloos gestreamd kan worden vanaf Apple-toestellen. Om de aansluiting zo eenvoudig mogelijk te houden, biedt Pioneer zelfs een optionele draadloze LAN-omzetter (AS-WL300) aan.

Ook de Air Jam app is gericht op de twee toppers, en brengt een sociaal aspect naar de huiskamer. Tot vier iOS-toestellen kunnen via Bluetooth met de av-receiver verbonden worden, waarna er collectieve afspeellijsten aangemaakt kunnen worden via de netwerkverbinding. Voor de Bluetooth-verbinding is wel de optionele AS-BT200-adapter vereist. 

Wie z’n iOS-toestel als remote wil gebruiken, kan daarvoor de gratis iControlAV2-app installeren. Daarnaast wordt het met deze app ook mogelijk om compatibele Blu-ray-spelers van Pioneer te bedienen.  


Adviesprijzen:

VSX-421-K : 299€
VSX-521-K : 349€
VSX-821-K : 449€
VSX-826-K : 499€
VSX-921-K : 549€
VSX-1021-K : 799€
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.