Geluid

Van Medevoort combineert versterker en DAC

De Nederlandse audiospecialist Van Medevoort speelt met de nieuwe MA260 in op de toegenomen belangstelling voor streaming audio. De nieuwe geïntegreerde versterker is ontworpen om als het compacte maar krachtige hart van elke moderne geluidsinstallatie te fungeren, waarbij vier bronnen digitaal kunnen worden aangesloten en twee analoog.

Het aantal audiostreamers op de markt neemt steeds verder toe, en daarmee is er ook een hernieuwde belangstelling voor (betere) losse D/A-converters (DAC) ontstaan. De Van Medevoort MA260 slaat twee vliegen in één klap door een DAC in een slanke behuizing te combineren met een geïntegreerde versterker.

De zeer snelle voorversterkertrap en de klasse 'A' eindversterkers moeten in combinatie met de zware voeding zorgen voor een muzikale en dynamische klank. Van Medevoort deelt mee dat de MA260 een vermogen heeft van 2x 75 watt, genoeg om zowat alle bestaande luidsprekers moeiteloos aan te sturen.

USB, coaxiaal en optisch
Van Medevoort claimt dat de ingebouwde DAC van de hoogste kwaliteit is en speciaal werd geselecteerd om zijn zeer goede klankmatige eigenschappen. Via vier digitale ingangen kan er data naar de DAC gestuurd worden: een keer USB en drie keer S/PDIF.

De asynchrone USB-ingang verwerkt bestanden van maximaal 16-bit / 50 kHz en gaat jitter tegen, wat voor de best mogelijke weergave van muziek vanaf een computer moet zorgen. De drie andere inputs zijn coaxiaal (maximaal 24 bit/192kHz) of optisch (maximaal 24 bit/96kHz) aan te sluiten. Een van deze ingangen is zelfs schakelbaar tussen coaxiaal en optisch, waardoor in feite een extra ingang wordt gecreëerd.

Twee analoge ingangen – bijvoorbeeld voor een tuner of phonotrap – en een analoge voorversterkeruitgang vervolledigen het complement aansluitingen.

Compact en stabiel
De compacte en stabiel gebouwde behuizing van de vM MA260 is voorzien van een mat zilverkleurige frontplaat met zwarte knoppen. Een afstandsbediening voor volume, ingangskeuze en stand-by wordt meegeleverd.

De adviesprijs van de Van Medevoort MA260 bedraagt 1.490 euro. Voor meer informatie en dealeradressen kan je terecht op de website van de distributeur, Clofis.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.