Mobile

Toshiba brengt Honeycomb-tablet naar België

Eind september vervoegt Toshiba de rangen van makers van Honeycomb-tablets. De AT100 draait Android 3.1 en komt ook naar België en Nederland.

Toshiba was een van de eerste die in alle stilte een alternatief voor de iPad uitbracht. Deze Folio 100 werd gelanceerd op IFA 2010 en bereikt ook de Belgische winkels, waaronder de Mediamarkt. Maar een groot succes werd het niet.

Zoals de meeste Honeycomb-tablets van het moment is de AT100 gebouwd rond het snelle Tegra 2-platform van nVidia. Het beschikt over een capacitief aanraakscherm van 10,1 inch, wat een tikkeltje groter is dan de iPad 2. Een pluspunt zijn de ingebouwde USB- en HDMI-poorten, die toch ook vaak ontbreken op andere Android-tablets. Het gewicht van 725 gram maakt de AT100 iets zwaarder dan de concurrenten van Apple en Samsung.

Ter begeleiding van de AT100 brengt Toshiba heel wat accessoires uit. Zoals een cover voor de achterkant, die in zes kleuren (waaronder enkele felle) te verkrijgen wordt, en een dock met HDMI-uitgang om de A100 op een tv aan te sluiten.

De prijs van de AT100 is nog niet bekend.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.