Geluid

Superplatte soundbars bij Sharp

Sharp introduceert twee soundbars die het geluid van je flatscreen beloven op te krikken. Markant detail: ze zijn amper 26 millimeter hoog…

Ondanks die wel erg beperkte hoogte claimt Sharp dat de nieuwe HT-SL70 (bedoeld voor 46- en 52-inch tv’s) en HT-SL50 (bedoeld voor 32- en 40-inch tv’s) wel degelijk voor een krachtige geluidsweergave kunnen zorgen.

Eigenlijk gaat het dan ook om 2.1-systemen, waarbij de soundbar wordt bijgestaan door een een actieve subwoofer die de laagweergave voor z’n rekening neemt.

Volgens de fabrikant bedraagt het totaal RMS-vermogen van de HT-SL70 200 watt, terwijl z’n kleinere broer een vermogen van zo’n 100 watt zou produceren.

Opvallend één-tweetje
Opvallend is dat de soundbar zowel rechtop als liggend gemonteerd kan worden. Dat is mogelijk omdat de soundbar eigenlijk uit twee delen bestaat.

Voor plaatsing voor of onder een tv kunnen beide delen als één speaker gebruikt worden, maar ze kunnen dus net zo goed als twee losse speakers aan weerszijden van de tv worden gezet. Een erg apart concept.

Voor de aansluiting op de televisie is er een HDMI 1.4-aansluiting present, terwijl extra audiobronnen via een 3,5 millimeter input met de soundbar verbonden kunnen worden.

Voor de bediening kan gewoon de remote van de tv gebruikt worden.

Best betaalbaar
De Sharp HT-SL50 is reeds beschikbaar bij de Sharp-verdelers en gaat over de toonbank met een adviesprijs van 199 euro. Op de HT-SL70 is het nog even wachten tot augustus. Hetzelfde geldt voor de adviesprijs van die laatste.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.