Beeld

Star Wars Blu-ray optimaliseert je tv-instellingen


Je televisie correct instellen hoeft geen trektocht meer te zijn door een moeras van mogelijkheden. TXH Media Director doet automatisch het lastige werk van op een schijfje.

De Blu-ray-versies van Star Wars die vanaf vandaag in de winkel liggen, zullen meteen ook de eerste schijven zijn die gebruikmaken van een nieuwe THX-technologie: THX Media Director. De schijven bevatten specifieke metadata voor audio- en videokalibratie. Die wordt door de Blu-ray-speler uitgelezen, en via HDMI zendt de speler de nodige bevelen naar je scherm om de beste instellingen te garanderen.

THX Media Director zorgt er op die manier voor dat je de film te zien krijgt zoals de regisseur het bedoelde. Om dat voor elkaar te krijgen, kan THX MD een resem settings aanpassen: beeldverhouding, video mode, surroundinstellingen, enzovoort. Een duidelijke, volledige lijst ontbreekt voorlopig echter nog.

Niet alleen hoef je zelf niet meer door de instellingen te ploeteren om het beste uit je tv-scherm te halen, THX MD zorgt er ook voor dat je alle eigenschappen van je AV-receiver optimaal benut.

THX Media Director

Pocket-lint sprak met Rick Dean, Senior VP van THX. De technologie zal volgens hem beschikbaar komen op andere vormen van content (we denken dan meteen aan downloads en/of dvd's). Helaas zijn er op dit moment nog geen compatibele  tv’s of av-receivers, maar ze zitten er wel aan te komen. “We hebben al deals aangekondigd met JVC, LG en Epson, en er is meer op komst”, aldus Dean.

Misschien niet verbazingwekkend dat George Lucas niet alleen controle over de content wil, maar ook nog eens over hoe je ernaar kijkt…

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.