Geluid

Spotify-concurrent komt al naar België

De Engelse muziekstreamingsite We7 is zijn Zweedse concurrent Spotify voor en is al beschikbaar in België. “Het is duidelijk dat radio een nieuw tijdperk instapt.”

Terwijl velen zaten te wachten op de komst van de Zweedse streamingsite-on-demand Spotify, is stilletjes de Engelse concurrent We7 op de Belgische markt gekomen. Wie een gratis radioaanbod wil beluisteren dat samengesteld is naar zijn of haar smaak, dat elke dag onder invloed van de luisteraars verandert, kan voortaan terecht op We7.

Eerst in België
Medeoprichter Gareth Reakes is in België om uit te leggen waarom de Belgische markt het eerste territorium is na Engeland waar de site van start gaat. “Nu we willen uitbreiden in Europa, moeten we snel veel ervaring opdoen. Jullie zijn tweetalig, jullie hebben de euro, en in Brussel wonen veel invloedrijke vertegenwoordigers van andere landen en ook veel journalisten. Dat helpt ons.”

Natuurlijk speelt ook mee dat We7 van zijn investeerders zopas een groot bedrag gekregen heeft om na Engeland de Europese markt op te gaan. Nog voor het jaareinde wil de dienst in zeker drie andere Europese landen beschikbaar zijn. De concurrentieslag met Spotify wordt scherp gespeeld.

Peter Gabriel
We7 is internetradio met een ‘plus’ erachter. Je luistert naar thematisch gekozen songs, die in de gratis versie soms onderbroken worden door korte reclameflitsen. Per maand kan je gratis vijftig ‘aanvragen’ doen. Maar je kan geen eigen playlists met favoriete tracks maken.

Het goede nieuws is dat We7, in tegenstelling tot vele concurrenten, al sinds vorig jaar genoeg advertentie-inkomsten binnenhaalt om artiesten te vergoeden voor het gebruik van muziek. Achter dat principe zit natuurlijk een van de hoofdfinanciers, de muzikant Peter Gabriel. Reakes belooft dat ook in België de artiesten vergoed zullen worden. Dat kan, aldus The Guardian, gaan om 2.200 tot 4.400 euro voor een miljoen draaibeurten van een song.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.