Redactie

Spartacus: Blood and Sand


Denk Rome, maar dan op steroïden, viagra en coke: het meedogenloze Spartacus: Blood and Sand is hoegenaamd geen tv voor watjes, want bij momenten kliederen het bloed en de ingewanden alle kanten uit.

We zien zelfs dingen (gladiatoren die het gezicht van een verslagen vijand als mombakkes dragen!) die de grenzen verleggen van wat er op tv kan worden getoond. Hetzelfde geldt voor de al even veelvuldige seks, waarbij er eveneens niet op een tietje of lichaamsronding meer of minder wordt gekeken.

Kortom: dit is niet uw vaders Spartacus. Iedere vergelijking met de (overigens geweldige!) sandalenprent van Stanley Kubrick (met Kirk Douglas in de titelrol) loopt mank, voor een stuk omdat de makers van deze Spartacus zich helemaal lieten gaan in het vleselijke aspect. Maar ook omdat deze reeks, die in de V.S. uitsluitend op het betaaltelevisiestation Starz liep, naast het bloed en het bloot ook de intriges stevig oppompt.

Die laatsten zorgden er in ieder geval voor dat de reeks het nog minstens een seizoen zonder hoofdrolspeler Andy Whitfield uitzingt. De 39-jarige acteur overleed deze week aan de gevolgen van lymfoomkanker.

Zondag 25 september, 2BE, 22u10

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.