Geluid

Sonos heeft nu ook Android-app

Sonos heeft een Android-toepassing gelanceerd waarmee je muziekinstallaties in verschillende kamers van het huis kan bedienen. Eerder was er al een iPhone- en iPad-app.

Het heeft bijzonder lang geduurd, maar begin deze week heeft Sonos eindelijk het verlossende woord uitgesproken: Android. Op de beurs Mobile World Congress in Barcelona valt er opvallend weinig te vinden over Sonos, met uitzondering van een klein hoekje in de Android- en Motorola-ruimte. Omdat velen reikhalzend hebben uitgekeken naar de update, leek het ons de moeite om toch maar even stil te staan bij de Android-app.

Net zoals iPhone
Het eerste wat opvalt is het uiterlijk, dat sterk lijkt op de iPhone-versie. De menustructuur is helemaal hetzelfde en er is geen verschil in werkingssnelheid. Ook qua functies is er weinig nieuws.

Het enige grote verschil zijn de hardwarematige ’terug’-knop en volumetoetsen. Vooral dat laatste is een aangename aanpassing, want het volume op een touchscreen aanpassen lukt niet altijd even vlot. Nu kan je gewoon de volumetoetsen aan de zijkant van je smartphone gebruiken.

Verder biedt Sonos de meeste bekende muziekdiensten aan, zoals Spotify, Deezer, Last.fm, Napster en Wolfgang’s Vault. Leg hiernaast nog je eigen muziekcollectie en duizenden onlineradiostations, en je komt niet snel zonder muziek te zitten.

Hou er wel rekening mee dat niet alle onlinediensten in België of Nederland beschikbaar zijn, ondanks de ondersteuning van Sonos.

Helaas is het nog even wachten voor je de Sonos-app ook zelf kan uitproberen op je Android-toestel. Ze wordt op 28 maart verwacht in de Android Market.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.