Geluid

Nieuwe DAC bij Van Medevoort

Met de DA-466 stelt het Nederlandse Van Medevoort een hoogwaardige digitaal-analoog omzetter (DAC) voor die de geluidsweergave van cd-spelers, netwerkspelers en computers naar een hoger niveau brengt.

Van Medevoorts DA-466 is een compromisloze tweekanaals 24-bit/192kHz DAC (digitaal-analoog converter) die mikt op een superieure stereoweergave. Door het digitale signaal zo zuiver mogelijk om te zetten naar aanloog – een aspect waar het bij goedkope toestellen vaak fout loopt – kan het weergaveniveau van elk stereotoestel met een digitale geluidsuitgang naar een hoger niveau worden getild.

Dat is met name interessant voor cd-spelers, audiostreamers of computers, al kan natuurlijk net zo goed een settopbox voor digitale tv worden aangesloten op deze DAC.

Compleet
Aan ingangen is er alvast geen gebrek op het robuutste chassis: in totaal staan er zes inputs ter beschikking – drie keer SPDIF (telkens omschakelbaar, een keer tussen RCA-XLR en twee keer tussen RCA-Optisch), twee keer USB-B en tot slot nog een Q-Link, een I2S-ingang voor een optimale aansluiting van onder meer de Van Medevoort CT460 cd-transport.

Ambitieus
Tekenend voor de ambitieuze inslag van de DA-466, is dat elke ‘groep’ aansluitingen over een eigen vM Super Clock beschikt. Daarnaast wordt een resem gescheiden voedingen ingezet om de stroomvoorziening zo clean mogelijk te doen verlopen. Voor de uitvoer van het analoge signaal staan gebalanceerde XLR en RCA-cinch vergulde analoge uitgangen in.

Zoals je mag verwachten van een high-end audiocomponent, werd er niet op een cent gekeken bij de selectie van de onderdelen en chipsets. Van Medevoort benadrukt onder meer dat de DAC-chip van de DA-466 altijd op zijn meest optimale frequentie en resolutie werkt bij om het even welk ingangsformaat. Daarvoor is de asynchrone SRC verantwoordelijk.

Niet gratis
Wie de vM DA466 in huis wil halen moet er wel iets voor over hebben, in dit geval 2.990 euro. Voor meer informatie en dealeradressen kan je terecht op de onderstaande link.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.