Redactie

RV

Denk ‘feelgoodkomedie’, en je ziet automatisch Robin Williams voor je opdoemen. De zestigjarige zotskap probeerde de afgelopen jaren zijn repertoire een beetje te verbreden door er hier en daar een psychopaat tussen te gooien (zie bijvoorbeeld Insomnia en One Hour Photo), maar hij blijft op zijn best als hij zijn doorbraakrol uit The World According to Garp nog eens overdoet.

Zoals in deze RV uit 2006, een verkwikkende roadmovie waarin Williams’ personage Bob Munro zijn dysfunctionele gezin mee op trip naar Colorado neemt. Onderweg sluiten ze een moeizame vriendschap met een Partridge Family-achtig gezin (met de in dit soort films alweer moeilijk te vermijden Jeff Daniels als pater familias), dat de aso’s uit het Munro-gezin meer dan één keer uit de penarie helpt en daarvoor uiteraard stank voor dank krijgt.

Marginale gezinnen op reis vormen een beproefd subgenre in Amerikaanse komedies, maar regisseur Barry Sonnenfeld (The Addams Family, Men in Black) slaat er waar dat nodig is een serieuze hoek af.

Vrijdag 18 maart, VT4, 20u40
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.