Redactie

Review: De Smurfen – Dance Party


De Smurfen nemen de Nintendo Wii helemaal over. Gebaseerd op de populaire dansgame Just Dance dans je samen met je favoriete Smurfen op hun grootste hits.

Spelletjesmaker en -uitgever Ubisoft heeft de laatste jaren zowat de hele dansgamemarkt voor zijn DJ-booth verzameld. De Just Dance-reeks wordt door kenners en liefhebbers bij het beste in het genre gerekend, en de licentie om een Michael Jackson-game te maken krijg je ook niet zomaar.

Toeval of niet, de King of Pop deelt zijn geboortejaar met het beroemdste blauwe Belgische exportproduct: de Smurfen. De drie appels hoge tekenfilmfiguurtjes hebben het nu tot een Hollywood-prent geschopt en dat zal de wereld geweten hebben.

Kleine variaties op bekend thema
Smurfen Dance Party is weinig meer dan een typische dansgame met een paar kleine (en uiteindelijk overbodige) verwijzingen naar de film en een aangepaste songlijst als voornaamste toevoegingen.

Die songlijst telt een aantal ‘hits’ uit de Smurfen-discografie (de Smurfen scoorden destijds immers K3-waardige verkoopcijfers in heel Europa), aangevuld met nummers van de filmsoundtrack en wat extra spul dat de uitgever nog ergens in een kast had liggen.
 


Dans- en ritmegames worden niet voor niets onder de noemer ‘partygames’ geplaatst, en ook deze De Smurfen – Dance Party is bij uitstek geschikt voor twee tot maximum vier jonge, danslustige spelers. Die kunnen dan helemaal loos gaan op de poppy deuntjes terwijl ze de bewegingen van hun favoriete Smurf op het scherm zo goed en zo kwaad als mogelijk imiteren.

Onschuldig en complexloos vermaak voor de jongsten dus. Alleen die teller die vertelt hoeveel calorieën het jonge volkje tijdens deze danssessies verbrandt, lijkt ons ietwat misplaatst.

De Smurfen: Dance Party lift mee op de hype rond dit blauwe volkje en geeft de allerjongste gamers een onschuldig en complexloos dans- en ritmegame voor de Wii.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.