Beeld

Review: A.C. Ryan PlayOn! HD mini

De PlayOn! HD mini is een streamer pur sang, die gebruikmaakt van Realteks 1073DD-chipset. Er zit met andere woorden geen harde schijf in dit apparaat, en ook de mogelijkheid om er later nog één in te bouwen ontbreekt.

Vanuit het hoofdvenster kan je navigeren naar de bestandsbrowser, maar je kan ook gebruikmaken van de mediabibliotheek die het toestel opbouwt, of de Movie Jukebox. Bij het afspelen van audiotracks missen we echter een veld dat de tag van het nummer weergeeft. Onderaan het scherm wordt wel de bestandsinformatie zoals de naam en grootte getoond, maar dit lijkt ons minder nuttig dan de weergave van de MP3-tag.

A.C. Ryan levert voor z’n compacte speler trouwens een forse afstandsbediening mee, waarmee we een aantal belangrijke menu’s (zoals de systeeminstellingen) met één knop kunnen bereiken.

Opmerkelijk voor een speler zonder interne harde schijf, is dat de PlayOn! HD Mini ingezet kan worden als NAS op het thuiswerk. Je moet daarvoor wel eerst een USB-schijf aansluiten. Geavanceerde functies zoals gebruikersbeheer zijn niet mogelijk, maar het vormt toch een gemakkelijke manier om de inhoud van je mediaschijf over het internet te delen.

De internetfuncties blijven beperkt tot Flickr en Picasa.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.