Beeld

Review: A.C. Ryan PlayOn! HD 1TB

Zoals de naam al aangeeft, is de PlayOn! HD nauw verwant met de PlayOn! HD mini. Het grote verschil tussen beide is dat de Mini een op-en-top mediastreamer is, terwijl deze variant wel voorzien is van een harde schijf.

Hierdoor is het apparaat ook inzetbaar als Bittorrent-client; je kan er met andere woorden torrents mee downloaden zonder dat de computer aan moet staan. Net als de Mini kan de PlayOn! HD ingezet worden als NAS, maar dan vanzelfsprekend met de interne harde schijf als opslagmedium.

Verder is de PlayOn! zowel met een optische als een coaxiale S/PDIF-uitgang uitgerust. De Mini moet het met de optische variant stellen, wat in sommige installaties voor beperkingen kan zorgen.

De PlayOn! HD vind je in de winkelrekken met een voorgemonteerde harde schijf van 500 GB, 1 TB, 1,5 TB of 2 TB. Je kan echter ook kiezen voor een barebone-versie, die je zelf nog van een harde schijf voorziet. Wij gingen aan de slag met de 1 TB-uitvoering, die is voorzien van een energiezuinige harde schijf.

Voor de rest zijn beide apparaten volledig identiek aan elkaar: de menustructuur is identiek, ze spelen beide dezelfde bestandsformaten af en worden bediend met dezelfde afstandsbediening.

Ook de onlinemogelijkheden zijn exact dezelfde als bij z’n kleinere broer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.