Mobile

Pioneer AppRadio op maat van iPhone

Autoradio’s die raad weten met de iPhone en iPod zijn niet nieuw, maar Pioneers AppRadio brengt de integratie naar een nieuw niveau.

Pioneers nieuwe AppRadio is niet zomaar een headunit waarvan het aanzicht gedomineerd wordt door een groot touchscreen. Het toestel is volledig gericht op een feilloze integratie van de iPhone 4 en iPod touch, en dat zowel voor entertainment als informatie.

Het capacitief aanraakscherm (15 centimeter groot) met een resolutie van 800 bij 480 pixels laat zich dan ook op exact dezelfde manier bedienen als de populaire iOS-toestellen van Apple. De riante schermgrootte zorgt echter voor een stuk betere leesbaarheid en een beter bedieningscomfort, wat de veiligheid achter het stuur ten goede komt.

Daarnaast is ook een Bluetooth-handsfreekit van de partij, en eventueel kan de AppRadio zelfs verder uitgebreid worden met een optionele achteruitrijcamera.

Al die functionaliteit zit verpakt in een dubbel-DIN unit die er opvallend minimalistisch uitziet. Op het front zitten alleen een Home-knop en volumeknop.

Apps in de wagen
De echte aantrekkingskracht van de AppRadio zit ‘m echter in de mogelijkheid om apps van de iPhone te gebruiken in de wagen.

Pioneer werkt daarbij samen met app-providers om de AppRadio-compatibiliteit te integreren in populaire apps, speciaal geformatteerd voor veilig gebruik in de auto. Denk daarbij aan INRIX-verkeersinformatie en -prognose, flitscamerawaarschuwingen van iCoyote, enzovoort.

Daarnaast biedt de AppRadio toegang tot de agenda, contacten, foto’s en Google Maps (zowel kaarten als sattelietbeelden) van de iPhone.

Zodra de auto helemaal stilstaat en de handrem is opgetrokken, kunnen ook YouTube-filmpjes op het grote scherm bekeken worden.

Voorzien op de toekomst
Op termijn beloven er nog meer apps voor de AppRadio beschikbaar te komen, zoals een Pioneer DJ-app, navigatie, internetbrowser, internetradio.

Gebruikers worden hiervan automatisch op de hoogte gebracht via de iPhone en op het scherm van de AppRadio, met een link naar de betreffende app(s)-pagina in de App Store.

Sommige van deze apps bieden bovendien toegang tot e-mail en social media zoals Twitter, Facebook en andere diensten.

Betaalbaar
De AppRadio staat nu reeds bij de Pioneer-verdelers. Het prijskaartje blijft overigens verrassend redelijk, gezien de innovatieve inslag van dit toestel. Je betaalt er immers maar 399 euro voor.

In de twee video’s onderaan deze pagina krijg je alvast een voorproefje van Pioneers nieuwe blikvanger.
 

,

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.