Mobile

Nokia verzoent smartphone met hifi

Telefoonfabrikant Nokia introduceert met de Wireless Music Receiver MD-310 een leuk accessoire voor wie z’n smartphone met de muziekinstallatie wil verbinden.

Noem het gerust een opvallend weetje: maar liefst 80 procent van de smartphonebezitters zou de muziek die ze op hun telefoon bewaren graag kunnen beluisteren via een hifi-installatie.

Die vraag valt bij Nokia alvast niet in dovemansoren. De Finse telefoonreus introduceert voor die groep muziekliefhebbers de Wireless Music Receiver MD-310. De ontvanger moet alleen met een stopcontact verbonden worden en met de stereo, waarna er een verbinding gemaakt kan worden met de telefoon of elk ander Bluetooth-toestel.

Apt-X voor cd-kwaliteit
Aangezien de MD-310 compatibel is met de Apt-X Bluetooth-codec (een subset van het gewone A2DP-profiel), zou het met de geluidskwaliteit ook meer dan gewoon goed moeten zitten. De Bluetooth-ontvanger is bovendien een zogenaamd ‘class 1’-toestel, wat een tehoretisch ontvangstbereik oplevert van honderd meter.

Een verbinding maken tussen de Wireless Music Receiver en je smartphone belooft kinderspel te zijn. Met een telefoon die NFC (Near Field Communication) ondersteunt, volstaat het zelfs om gewoon op het NFC-logo te klikken. Andere Bluetooth-toestellen doorlopen de klassieke pairing-procedure.

De MD-310 gaat zo’n 59 euro kosten en wordt in het derde kwartaal van 2011 in de winkelrekken verwacht.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.